Våran populäraste ugn går att få antingen som byggsats eller med montering av oss. På en eftermiddag har du byggt en riktig vedeldad stenugn. Denna ugn är våran egen konstruktion som tagits fram med tanke på vårat klimat i Norden. Med ett ytterskal i corten och rostfritt stål så tål denna ugn att stå utomhus i alla tänkbara väder och den kan användas vintertid utan några som helst problem.  Cortenstålets unika egenskaper gör att rosten bildar en skyddande yta och bara blir vackrare för varje år.

Inuti plåtskalet monteras en byggsats som de flesta händiga personer kan sätta ihop på en eftermiddag. 
Byggsatserna finns i ett flertal storlekar.  Se de olika storlekarna nedan. 
 

I standardskalet passar byggsats No 2, No 4 & No 6. 
I XL-skalet ryms No 8 & No 10.  Byggsats No 2 samt No 10 är tillverkade med 4 cm tjocka väggar i valvet vilket gör att de snabbt når en hög temperatur. Dessa passar mycket bra till pizza samt annan tillagning där du har en eld igång hela tiden. Om du vill bygga en Food truck eller mobil ugn så är det dessa du ska titta på då de väger väldigt lite i förhållande till sin storlek.

Modellerna No 4, No 6 samt No 8 har en valvtjocklek av 6,5 cm. Den större massan innebär att dessa tar lite längre tid att värma upp men i gengäld så håller de värmen längre. De är alltså bättre om du t.ex. vill baka bröd på eftervärmen.I denna ugn kan du baka supergoda pizzor, rosta grönsaker, grilla kött och fisk till tunnbröd och surdegsbröd. Allt man gör i en vanlig ugn går bra att göra i dessa modeller, det blir bara lite godare!