ctn1024_465_8534_-1_86__Morsoe4.jpg

Danska Morsø Jernstøberis har en lång historia. Tack vare omfattande erfarenhet och en konstant strävan mot förnyelse ligger Morsö i framkant för braskaminer i gjutjärn. Att välja en Morsö-kamin är en trygg investering, det gör inte ont att se på dem heller.

Tack vare sitt skarpa affärssinne och höga standard var Morsös gjutgods kända över hela Danmark redan i slutet på 1800-talet. De solida kaminerna och spisarna har alltid varit företagets viktigaste varumärke. I början av 1900-talet började braskaminerna levereras till de kungliga bostäderna i Amalienborg och Morsö fick den prestigefyllda titeln kunglig hovleverantör. Att hela tiden utvecklas har alltid varit viktigt för tillverkaren. Dagens produkter står för komfort, effektivitet, snygg design och stark miljömedvetenhet.

Gjutjärn är ett bra material för kaminer: det tål hård eldning och är beständigt. Det leder också värme snabbt, vilket gör att en gjutjärnskamin fort avger värme när du börjar elda. Gjutjärnskaminer passar utmärkt i till exempel fritidshus och andra hus du inte värmer året runt.