dome60.jpg

“These ovens really get people’s imaginations going. They are brilliant tools for inspiring good times around the table. To my mind, wood fired ovens are the ultimate foodie must-have”.

Jamie-o-signature.png

 

Dessa ugnar finns i 2 storlekar. Dome 60 & Dome 80.

De levereras helt klara för att användas. Montera endast ihop ställningen och lyft på ugnen så är du redo att elda!

Tillverkningen sker i Italien enligt traditionella metoder men med moderna material vilket gör att dessa ugnar har en väldigt bra värmelagring i förhållande till sin storlek och vikt.
Botten och valvet är gjutet i eldfast betong, vilket tål mycket höga temperaturer. Isoleringen består av keramisk fibermatta.      
Detta gör att ugnarna kan nå temperaturer över 450 grader samt att det är möjligt att laga mat upp till 2 timmar efter att elden har slocknat.

Ytterskalet är tillverkat i en värmetålig glasfiberblandning vilket gör den vädertålig mot regn och frost.
Glasfiberskalet gör att vikten hålls låg även fast dessa ugnar har sten både i botten samt i valvet.
Det gör att dessa ugnar är enkla att ställa på plats samt att flytta på om man önskar det.

bild+(21).JPG

Dome 60

En liten och lätt ugn som passar den mindre familjen.

Når pizzatemperatur på ca 30 min.
Vedförbrukning ca 4 kg/tim

Invändig bakyta: 60 cm

Vikt: 135 Kg

PRIS:

MODELL 60    23 900 kr

bild+(6).JPG

Dome 80

En mellanstor ugn för den större familjen eller det mindre caféet.

Når pizzatemperatur på ca 40 min.
Vedförbrukning ca 6 kg/tim

Invändig bakyta: 80 cm

Vikt: 180 Kg

PRIS:

MODELL 80    27 900 kr